Wie ben ik?

Janneke
Broeders

“Zelf iets oplossen betekent niet dat je het alleen moet doen”


Vanuit mijn opvoeding was het heel normaal om te praten over emoties, over wat je dwars zat en waar je bang voor was. Later ontdekte ik dat deze openheid en acceptatie rondom emoties niet voor iedereen zo normaal was. Ik werd nieuwsgierig naar de unieke ontwikkeling die een persoon doormaakt en wat dit betekent voor het verloop van het leven van iemand, dus ik besloot om psychologie te studeren. Nadat ik mijn studie Klinische Psychologie aan de Universiteit van Utrecht had afgerond ben ik werkzaam geweest als begeleider in de psychiatrie en als behandelend psycholoog in de reguliere GGZ. Hier behandelde ik cliënten met depressie, angststoornissen, persoonlijkheidsproblematiek, trauma, burn-out en eetproblematiek.

Ik kreeg echter vraagtekens bij ons psychisch zorgsysteem. Ik zag dat er veel cliënten tussen wal en schip vielen, de wachtlijsten de pan uit rezen en de cliënten niet de hulp konden krijgen die ze verdienden. Ik wilde mij breder oriënteren en besloot om mij te verdiepen in Past Reality Integration (PRI), een methode waar ik zelf mee in aanraking kwam toen ik 17 jaar was, omdat ik anorexia ontwikkelde. Hoewel anorexia de meest dodelijk psychiatrische ziekte is, ben ik met PRI hier volledig van hersteld. Lees hier mijn verhaal over mijn herstel. PRI heeft mij geleerd om mijn eigen gedachten, gevoelens en gedragingen te onderzoeken en oude patronen te doorbreken. Hierdoor is er meer verbinding ontstaan met de mensen om mij heen en met mijn eigen waarden en normen. Als behandelaar ga ik naast jou staan, ben ik geduldig en nieuwsgierig naar jouw verhaal. Ik geef je het vertrouwen dat je de negatieve emoties aan kunt gaan, deze achter je kan gaan laten en jezelf kan ontwikkelen tot de persoon die jij wilt zijn.

Opleiding gevolgd/volgend bij: